Friday, 5 August 2011

Rintihan Cinta: 5 Days in Ipoh (2nd Day)

Ring.. Ringg... Ringggg...
Kedengaran bunyi telefon bimbit ku..
Aku mula terkapai-kapai lalu bangun menghala ke arah telefon itu..
Aku bingung.. Maklum sahajalah, tidur selewat 6 pagi dan bangun seawal 11 pagi bukan sesuatu yang mudah bagi pelajar seperti aku.. Aku berlalu bangun.. Si Dia kejutkanku kerana hari ini merupakan hari kedua date kami..
Aku berlari ke arah bilik mandi lalu mengerjakan rutin harian ku iaitu mandi..
Selesai mandi, aku cuba bergaya ala ala sederhana karena aku runsing pabila kami berdua berjalan bersama nanti, akan adanya suara suara yang tidak enak didengar berbunyi, "wahh, handsome lar abang tu.. kalau jadi pakwe aku kan bestttttt..."
aku cuba mengelakkan ayat seperti itu keluar dari mulut gadis-gadis karena aku ingin menjaga hati si Dia yang aku sayangi dan cintai.. jadi eloklah aku bersederhana dalam berpakaian, sesuai dengan si Dia..
Bak kata pepatah "Duduk sama rendah, berdiri sama tinggi"..  :P
Aku keluar tepat pukul 11.30am dengan si Dia.. Lalu, kami menuju ke tasik UTP yang dikatakan cantik oleh si Dia..
kami berhenti di depan tasik, dan dengan terkejutnya, si Dia telah membawa bekal nasi goreng yang dimasak olehnya awal pagi tadi..
memang menjadi impian si Dia untuk memasak kepada diriku kerana si Dia ingin membuktikan bahawa si Dia juga pandai memasak seperti aku..
Ya, memang betul si Dia pandai memasak, tapi kepandaian memasak ku lagi hebat.... 
namun ku akui nasi goreng si Dia memang sedap, tapi sesedap sedap nasi gorengnya, nasi gorengku jua tetap terbaik.. 
Nasi goreng itu tidak ku makan dengan habis walaupun aku tahu sebiji beras ibarat setitik peluh petani, namun agendaku berbeza disini kerana aku ingin menikmati setiap biji2 nasi itu dan terasa sayang untuk menghabiskannya..
Selesai berada di tasik, kami berangkat pula ke JJ untuk menonton wayang Harry Potter dan Transformers yang telah kami janji untuk tontoni bersama..
Sesampainya ke JJ, kami berjalan bersama, namun kami masih bisa berpeluh..
mungkin inilah yang dikatakan debaran cinta.. Selepas itu kami singgah ke Secret Recipe untuk menjamu sedikit kek.. ini juga merupakan hasrat si Dia dengan katanya inginkan saat-saat makan kek bersama karena dia merasakan saat-saat itu cukup romantis.. Memang ayatnya cukup romantis, namun aku tidak bisa menghalang sikapku yang seringkali ingin muntah pabila mendengar ayat cinta dilafazkan..
Kami menonton wayang bersama, dan aku tidak bisa menutup mulutku karena filem Harry Potter yang agak menarik dan masyuk.. Si Dia pula statik ala-ala askar berkawad tatkala menonton filem itu..
Aku terpegun..
Selesai filem itu, aku keluar dengan muka yang agak sedih karena aku sedar itulah pengakhiran filem Harry Potter.. namun kesedihan itu tidak setinggi gunung kegembiraan pabila aku bersama si Dia..
Kami bergegas ke surau mengerjakan ibadat..
Selesai semua urusan itu, kami pergi pula menonton filem transformers..
Filem ini adalah satu kegagalan buatku karena aku tidak dapat memberikan fokus sepenuhnya kerana diganggu masalah perut..
Aku cuba atasinya tapi ZUPPPPPP.. ZUPPPP.. (angin kedengaran)
Aku tidak berjaya mengatasinya walaupun dengan bantuan si Dia.. mungkin inilah yang dikatakan cabaran..
filem Transformers itu sangatlah boring.. mungkin juga karena aku tidak dapat fokus sepenuhnya..
tapi, asalkan aku bersama si Dia, semua duka jadi suka..
Selesai menonton wayang..Aku pergi ke KFC untuk membeli makanan lalu kami bergegas pulang ke UTP kerana hari sudah makin menghampiri gelap.. ya, dan kami masih melalui jalan-jalan yang gelap itu lagi..
aku akui banyak jalan-jalan yang tidak berlampu di Perak dan ini menimbulkan sedikit kerisauan kepada aku dan si Dia.. maklum sahajalah, UTP dibina di tempat yang agak jauh dari bandar..
Aku dan Dia sabar.. Namun detik detik makan KFC di dalam kereta sedikit sedikit menimbulkan memori memori indah bersama.. Gaya kami tak ubah seperti filem romantis korea yang menjadi kegilaan ramai muda mudi zaman ini..
Namun, sudah tentulah aku yang merupakan pelakon korea itu manakala si Dia mungkin boleh dikatakan pelakon hindustan.....
Jadi, situasi kami mungkin boleh dikatakan seperti Filem KOLYWOOD(korean+bolywood)..
Selesai detik detik KOLYWOOD, kami bergegas pulang dan dalam perjalan pulang, kami cuba menghabiskan sisa sisa makanan seperti nasi goreng..
Sesampainya ke UTP, kami mengajak kawan Si Dia untuk makan di restoran bersama kami..
Kawan Si Dia dengan nama panggilannya Kak Bi sempat bersuka ria bersama kami.. segala senda gurau dikongsi bersama.. Aku gembira kerana kawannya boleh bersenda gurau seperti itu denganku.. mungkin dengan personaliti aku yang agak senang ini disenangi orang ramai.. tidak salahkan aku berkata sebegitu?
AHAKSSS
selepas makan bersama dan berkongsi gurau bersama Kak Bi, kami pun pulang ke bilik masing-masing..
selepas sampai ke bilik, rakan-rakanku mengajakku keluar bercanda di tengah malam.
Aku yang keletihan ini melayan sahaja kehendak rakanku, karena inilah kali pertama aku berjumpa dengan mereka selepas 2 tahun berpisah..
Lalu kami berlima, Payek, Jede, Dro, Gajoh(semuanya nama panggilan bukan nama sebenar) dan aku pergi ke Lumut..
Perjalanan mengambil masa sejam.. dan kami gembira pabila sampai di sana..
McD menjadi tempat persinggahan kami.. dan selepas itu karaoke pula..
masing masing menunjukkan aksi nyanyian terlampau. namun aku gembira..
dan puas hati..
Aku berterima kasih kerana hubungan persahabatan kami masih kekal gembira seperti dahulu kala..
Selepas karaoke bersama, aku pulang kelesuan..
tepat pukul 4 pagi kami sampai ke UTP...
aku pulang ke bilik dengan badan penuh keletihan..
namun aku akur dengan keadaan ini dengan hati yang gembira..


.......

Saturday, 30 July 2011

Rintihan Cinta: 5 Days in Ipoh (1st Day)

Disini ku ingin menceritakan kisah date Wan dan Nur tatkala cuti panjang 3 bulan..
walaupun kisah date ku ini tidak semegah Wafa Batrisya (bukan nama sebenar) yang mengambil gamba situ situ sana sini (ewah.. lagu siti nurhaliza jap), namun, aku tetap happy banget berjumpa dengan si dia.. 
Kisah ku bermula disini..


tikkk tookkk tikkk tookkk.. 
detik jam. selepas aku berhempas pulas ke stesen KL sentral.. 
aku kini menunggu train ETS.. 
train yang digembar gembur oleh rakanku dan juga rakan si dia yang mengatakan bahawa perjalanan ke Ipoh hanya mengambil masa 2 jam.. aku menunggu.. dan terus menunggu.. 
puas menunggu.. da tepat pukul 1.50 petang, train itu datang dan laluan ke train itu dibuka..
aku berjalan.. dupp dapp dupp dapp.. jantungku berdegup kencang.. 
maklum sahajalah, inilah pertama kali aku menaiki train ke Ipoh.. 
Aku melangkah masuk dan mencari seatku..
rupanya aku duduk disebelah amoi..selepas meletakkan beg, aku mula duduk..
dan train mula bergerak.. tonnnggggg... tonggggggg... (ala-ala bunyi train jana kuasa arang) 
amoi di sebelah aku khusyuk menalaah pelajaran.. aku stalk apa yang dia belajar sebentar..
selepas itu, aku mula menonton filem harrison ford zaman 90an.. agak tak best.. lalu aku tertido.. zzzzz..
sedang aku nyenyak tidur.. train tetiba berhenti.. aku tersedar dari lenaku.. jam menunjukkan pukul 3 petang.. train berhenti agak lama.. jadi aku mula terpinga.. 
rupanya ada masalah teknikal dan ia mengambil masa 20 mins.. aku mula pasrah..
begitu banyak cabaranku untuk ke ipoh.. 
jadi aku mula sabar..
2 jam yang dijanjikan menjadi 2 jam setengah.. .. "Sabor je lar", dengan loghat perak aku bersuara... amoi disebelah ku tidur nyenyak.. 
aku tak lena untuk tidur lagi.. jadi aku menunggu untuk sampai ke destinasi aku..
tepat jam 4.30 petang.. aku tiba di Batu Gajah, iaitu tempat yang dijanjikan oleh aku dan si dia.. 
tatkala aku keluar train, dan menuju ke pintu keluar stesen KTM Batu Gajah, aku mula melihat myvi hitam si dia.. rupanya beliau senyum lebar menungguku.. aku buat cool memendam hatiku yang berdebar.. karena inilah date pertamaku di Perak.. 
setelah menaiki myvi hitam itu, kami mula beredar menuju ke Jaya Jusco..
itulah persinggahan pertama kami.. Jaya Jusco..
dalam perjalanan kami, banyak senda gurau yang kami lontarkan..
masing masing bergelak ketawa dan tersenyum riang.. tapi yang pastinya, senyumanku lebih menawan dari si Dia..
sesampainya ke JJ, kami pergi mencari tiket Harry Potter Part 2, namun semuanya full..
ada satu kejadian semasa jual beli tiket, iaitu, dimana aku pergi ke kaunter berseorangan tapi si Dia pula di belakang tidak mengikuti ku.. aku mula merajuk.. sudahlah pula tiada tiket Harry Potter.. si Dia tidak menemaniku.. jadi aku akur.. dan merajuk sebentar.. 
jadi kami berkeputusan ke KFC dan kami mula menikmati kelazatan KFC.. rajukan ku terhenti seketika.. 
sudah lama ku mengidam kan makan di KFC bersama si Dia, kerana sebelum ini, KFC bukanlah tempat persinggahan makanan kami..
Jenama seperti Secret Recipe, Pizza Hut dan McD yang menjadi pilihan si Dia..
Namun, kali ini dia akur dengan pilihanku untuk makan di KFC.. 
Si Dia takut akan kegemukan pabila makan KFC, namun, ujarku senang, "Gemuk atau tidak, Hitam atau Cerah, aku tidak lihat pada rupa dan fizikal".. Ujar ku sweet dan bermakna..
Jika aku memandang rupa, sudah lama aku memilih artis-artis yang gilakanku..
aduhaii..
selepas makan KFC, kami ke surau untuk menunaikan solat asar.. selepas itu kami berjalan satu JJ.. tiada yang menarik.. jadi kami berkeputusan untuk menonton filem ops pocot yang agak tidak menarik.. selepas selesai urusan jual beli tiket, kami ke pusat permainan dan berlawan permainan kereta.. sudah pasti aku yang menjadi sang juara.. tak seperti si dia yang acap kali pengalah.. keputusannya, aku menang 2, seri satu dan si dia berjaya mengalahkan aku sekali.. tahniah diucapkan..
selepas itu kami ke surau lagi untuk maghrib.. dan selesai semua itu, kami berjalan lagi dan bergelak ketawa.. segala penat lelah aku ke Perak terubat sedikit demi sedikit, lama lama jadi bukit bukau.. 
zuppp.. zupppp.. zupppp.. bunyi angin.. opssiee.. angin ape? cuba teka? (rakanku yang mengenaliku mesti cukup kenal dengan bunyi angin itu) 
Selepas itu kami ke panggung wayang lalu menonton ops pocot..
kisah kumpulan Senario itu pada awalnya best tapi lama kelamaan, aku mula bosan..
Si Dia pula statik melihat filem itu malah masih ketawa..
Terdetik dalam hatiku ini, "Apa gila ka?" 
Aku yang tidak ketawa ini sabar..
Selepas wayang itu, kami keluar.. si Dia happy melihat ops pocot, namun aku kelesuan..
mungkin lawak sebegitu tidak sesuai dengan minda matang aku yang hebat ini..
aku tersenyum..
selesai semua itu, kami pulang..
semasa pulang ke utp yang mengambil masa selama 45 minit plus minus, aku berborak dengan si Dia..
jalan ke utp sangat gelap.. gelap gelita..
namun cahaya cinta terang menyuluh kegelapan jalan itu..
walaupun si dia gelap, namun masih mampu menerangi hatiku ini..
kami pulang dengan muka lesu namun hati gembira..
Aku pulang lalu menumpang di bilik rakan-rakanku yang lain..
Alhamdulillah, aku mempunyai rakan-rakan yang ramai dan mesra yang sanggup menyediakan bilik untukku bermalam di UTP..
sesampai di bilik, aku dan rakan-rakanku berborak..
malah berkongsi benda-benda yang menarik..
ZZZZZZZZZZ..
aku mula tidur, tidak keruan untuk menunggu hari esok..
:) 


Selesai rintihan pertama.. 

Sunday, 27 March 2011

Rintihan Cinta 'Pertama'

Ku taip lappy ku dengan keletihan..
Letih letih namun ku taip jua..

Ini merupakan Rintihan Cinta 'Pertama'
Ya.. 
Ini bukanlah cinta pertama yang betul betul pertama.. tapi inilah cinta pertama kepada gadis yang bukan aku panggil sebagai girlfriend.. tapi cinta kepada bakal isteri aku.. :D

Wahahaha.. disebabkan umur yang makin meningkat, dan datangnya pemikiran yang positif yang memikirkan masa depan, jadi, inilah masanya aku bertindak lebih serius dalam perhubungan.. disebabkan kelima lima cinta ku yang lalu melalui pengakhiran yang 'tragis', inilah saat aku bertimbang rasa dalam hal cinta ini..

Ya.. 
Inilah cinta pertama aku.. Cinta 'Pertama'

First time, aku suka kat orang yang aku tak suka..
First time, aku suka kat orang yang aku da kenal lama..
First time, aku suka kat orang yang ibunya suka kat aku yang agak handsome nie.. kwang kwang kwang..

Walaupun at first aku agak sukar menerima kehadirannya, tapi last last aku redha dengan ketentuan ini..
Kalo 2 tahun atau setahun lepas, memang tak arr.. diulang, memang tak ar nak amek dia jadi bakal isteri..
tapi, orang cakap, jodoh tak kemana.. last last, terjatuh gak kat budak nie..
Nak buat macam mana, usaha berterusan beliau yang cuba mengambil hati aku yang agak susah ini telah membuahkan hasil..
Aku pun menerima dia dengan seadanya atas takdir ini.. Walaupun begitu, aku amat bersyukur..
Yelah.. Apa apa benda yang aku dapat ini, sama ada baik atau buruk, aku bersyukur..
Itulah aku.. :P 
POYO kejap..

Tiada gambar yang perlu ungkapkan semua ini..
Tulisan ini juga tidak bermakna.. Yang penting.. HATI.. (BUAT BUAT SWEET skali skala)

selepas berbulan bulan, akhirnya aku mengalah..
Baru 2 hari lepas aku jatuh cinta..
Ya, aku cintakan TASHA.. 
PUAS ATI EVERYONE?  

im 21, and it's time to get married guys..(gaya fatin liyana jap)
tapi taknak kawen awal.. hik hik hik.. sebab aku anak manja, jadi nak bermanja dengan ibu sepenuhnya dulu. ill never get old.. :D
walopon da ada bakal isteri, tapi awek awek kena ada gak.. opsssss... sori ACHA.. 
Kwang kwang kwang.. jangan marah.. ;)

Monday, 7 March 2011

Rintihan Cinta Ketiga Part 1

Pertama sekali, 
Saya nak meminta maaf kepada orang yang mencintai saya pada ketika ini..
Sebab rintihan cinta ketiga nie bukan lah sekadar rintihan tapi lebih kepada luahan, dan cara penulisan yang agak berlainan iaitu agak serius dan jiwang dan simple, disebabkan post ini bolehlah dikatakan 'agak' istimewa..
Kepada yang mencintai saya ketika ini, nasihat saya, tak patut lah baca post kali ini sebab post kali ini agak terlampau lar.. 
P/S: Perasaan jeles mungkin menguasai diri anda anda semua..


3 tahun lepas, boleh dikatakan, for the first time I was really really falling in love.. :P
Permulaannya begini, masa tu, saya dan rakan-rakan saya pergi bermain bowling dengan rakan baik saya ketika itu iaitu, Julia(Bukan Nama Sebenar). Julia pula membawa tiga orang rakannya bersama. Dan salah seorang rakannya ketika itu ialah si dia. Wahida. Ya. Itulah nama sebenar dia. First time tengok wahida kat bowling tu, nampak cam periang, takde lah sombong sangat kan. So, chill relax lepak ar ngan dia, Julia and rakan rakan. Dahlar badan dia cam kecik dan comel-comel gitu (memang taste Wan Syafiq lar). Boleh dikatakan terpikat ar tapi tak expect pon akan berkapel dengan dia. Lepas main bowling tu, gi la makan dengan Julia, dia dan rakan-rakan yang lain. Masa tu lar gurau-gurau dan dia boleh dikatakan sangat menarik lar..


Selang beberapa hari selepas itu, add lar dia kat Friendster. Pastu gurau lar pulak kat friendster. And balas bulletin kat Friendster. Alaa, kat Friendster kan ada bulletin kat sebelah kanan tu. Pastu balas-balas testimonial kat Friendster pulak. Pastu gaduh-gaduh cam sweet lar. Walaupon sebenarnya tak sweet pon. Pastu mitak no fon dia. Pastu masa tu ada promosi Maxis lak, kalo bayar RM3 dapat 1500 mesej free. So, mesej lar ngan dia time tu. Pastu mesej punya mesej, abes mesej free tu, chat lak kat YM..


Masa tu dia gi Johor, rumah mak sedara dia. Time tu lar asyik YM.. Dari pagi.. Pastu masa tu cam rasa dah mula minat dia tapi tak berani nak cakap lagi. Pastu YM lagi.. Mesej dia lah yang saya selalu tunggu.. Her message is too valuable.. Cehh.. pada masa tu jer lar.. :P
Pastu lepas berminggu minggu duk kat Johor, dia pun balik rumah.. Kat Kelantan.. YM agi.. Pastu boring YM, gi lak kat mesej.. Pastu boring mesej, bergayut pulak..
Memang kamceng abes ar time tu.. Pastu tanggal 2/5/2008, dia cakap something yang agak penting..
The words that i should said before her, but she did say earlier than me.. 
Dia cakap dia suka saya.. Dia minat saya.. Pastu mula-mula terkejut ar.. Pastu, dia mitak couple..
Dia cam malu-malu masa tu.. sebab pelik lar pompuan mitak ngan laki..
Saya pon reject lar sebab terkejut, pastu tak yakin ngan kapel nie sebab kawan ngan dia best la sangat, gurau-gurau selalu, gelak-gelak, chillout-chillout..(padahal dalam hati nak kapel)
Pastu tetiba dia nanges sebab dia cakap, dia tak penah pon mitak kapel before this, so, tak pernah lar rasa kena reject..
Pastu saya pon backup lar balik.. Ayat saya time tu, "rasa-rasanya tak sesuai lar couple time ni. cuba tengok tarikh hari ni.. 2/5.. cam tak lawa kan? apa kata kita kapel 5/5.. baru nampak lawa, so, before kita masuk dunia kapel nie, ape kata kita abeskan zaman persahabatan kita ni"
tu ayat ngurat ar tu.. sampai sekarang ingat lagi.. Pastu rasa cam loser gila.. ahaks..


Tanggal 5/5/2008.. Bermulalah kehidupan couple.. Cinta ketiga ni..
awal-awal agak awkward lar.. sebab tak tau nak panggil ape.. sebelum ni cakap "aku" "mung".
Pastu lama-lama, mula lar cakap jiwang-jiwang.. "aku" "mung" sudah tiada dalam kamus hidup kami..
Awal-awal couple memang best.. tapi lama-lama, sebab distance kot, rasa cam dah lain dah..
Saya dapat tawaran gi UIA, dia lak gi Matrik Kedah. Mesej agi time tu. Pastu dating tak pernah sebab busy pastu duk jauh. Cuti pon jarang sekali untuk budak-budak Matrik..
Pastu saya lak dapat masuk Maktab.. lagi beza masa cuti.. 
Walau macam mana pon, kami berjaya tempuhi semua tu.. 
Pastu ada satu cuti tu sempat lar jumpa..  Dan dating tersebut agak janggal..  
Sebab kitorang couple bukannya jumpa banyak kali.. Jumpa sekali time bowling tu, pastu kenal melalui chat ngan SMS..
Lepas cuti tu.. Berpisah jarak yang agak lama pulak..


Pastu dating lak kat KL.. dia datang ngan kawan dia, teman kawan dia kejap..
Pastu, dating Kelantan lak..dating lagi.. and..


Lepas tu lar semua benda berubah...Masalah demi masalah berlaku.. 


Nantikan Rintihan Cinta Ketiga Part Two

Thursday, 17 February 2011

Rintihan Hari Jadi Tasha

Di entri kali ini. 
Aku ingin menceritakan liku liku perjalanan ku dalam menyiapkan video hari jadi Tasha..


Pertama sekali aku berguru dengan Adi Petra bagi meningkatkan stamina ku.. 
Aku berjaya pumping sebanyak 2000 dalam masa 5 purnama.. Muscle muscle ku naik dengan bantuan Adi Petra..
Lalu, setelah siap berguru dengan beliau, aku mula berguru dengan sifu May May..
Dialah yang melatih vokal aku untuk menyiapkan diri menyanyi lagu Happy Birthday untuk Tasha.. 


Akhir sekali, aku mencari pemuzik yang hebat, iaitu Mr Black, namun, perjalananku ini agak susah karena Mr Black menginginkan nombor kod untuk membolehkan aku meminta tolong beliau..


Jadi aku pergi ke Gunung Misteri, untuk mendapatkan nombor kod itu.
Yakni orang Indonesia itu telah membantu ku.. 
Aku bersyukur dan berjaya mendapatkan pertolongan Mr Black


Di video inilah aku telah berjaya mendokumentarikan perjalananku 


http://www.youtube.com/watch?v=LMn_BOykF-o



Inilah link kepada video tersebut.. 


saksikan..

Saturday, 12 February 2011

Rintihan Yang Memang Betul

Entri Rintihan Cinta Ketiga terpaksa ditangguhkan lagi disebabkan kesibukan membuat popia dan juga masalah dalaman..


Entri kali ini saya ingin menceritakan tentang saya..
Ini memang rintihan..
Saya ada seorang rakan..
Lepas baik.. gaduh.. lepas baik sikit.. gaduh balik..


Kalau camtu, baik tak yah baik kan? dengan ini, saya nak offkan diri saya dari dia..
supaya takde gaduh gaduh lagi..
bijak tak idea saya?
:)


Untuk mengelakkan rintihan, pengorbanan perlu dilakukan.. 

Thursday, 10 February 2011

Rintihan Pengumuman Penting!

Disini saya ingin mengumumkan update kepada rintihan cinta ketiga, iaitu post yang terbaru, belom bisa dikeluarkan kerana blogger wan syafiq mengalami masalah keletihan dan mengantuk serta masalah dalaman didalam diri penulis.. 


Jadi diharap kepada pembaca pembaca setia yang saya anggap sebagai sahabat, sabar menunggu entri terbaru saya..
Semoga kalian bersabar ya..
OK BAKALAKAU.. (tiru gaya stacy) 

Rintihan Cinta Kedua

Ku naik motor di perkampungan ku..
Ku bawa laju laju..
menikmati kelajuan.. 
PMR sudah menjelang..
namun aku.. hanyut dalam arus percintaan.. 


INILAH CINTA KEDUAKU..


Permulaan...


aku mula melayari alam percintaan buat kali kedua dalam hidupku setelah tiga tahun sepi tanpa berita cinta..
pada aku berumur 13tahun, aku melanjutkan pelajaran aku ke SMKA FALAHIAH.. salah satu sekolah yang memiliki nama yang gah dalam dunia akademik..
namun,  entri terbaru aku ini bukanlah ingin menceritakan tentang sekolah ku, tapi aku ingin menceritakan KISAH CINTA KEDUAKU..


aku pada zaman persekolahanku ialah seorang yang peramah dan berupa baik.. songkok dikepala, auratku dijaga rapi.. 
Ini kerana aku bersekolah di salah sebuah SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA..
tapi walaupun begitu, aku tidak terelak daripada cengkaman cinta ini..


 AKU DAHULU KALA..


Isi isi penting..


Aku mula mengenali Falizawati(BUKAN NAMA SEBENAR) semasa aku berada di tingkatan tiga, iaitu ketika aku menaiki bas untuk ke pusat tuisyenku.. 
Aku melihat dia dan aku terus tertarik.. Aku mula membuat satu kajian tentang asal usul si dia..
dan yakni, research yang ku lakukan berjaya.. si dia merupakan sepupu kepada kawan aku..


Aku mula merapati si dia, memandangkan si dia merupakan sepupu kepada kawan ku.
Aku dan dia mula bertukar tukar nombor telefon dan 'contact' antara satu sama lain melalui teks pesanan ringkas..
bibit bibit cinta mula terukir.. dan aku, mula melamarnya.. menjadi sang pujanggaku.. 
Setiap hari ku berpesanan ringkas dan bercakap melalui talian telefon bimbit.. 



Dan pada ketika itulah banyak wang aku dihabiskan untuk 'topup'..
Bil telefon rumahku melambung naik.. 
Semuanya salahku..
Aku alpa dan hanyut dalam arus percintaan..
Lupa dunia, tidak memikirkan apa apa lagi..
Namun sedemikian...


 TOPUP KEALPAAN 


Pengakhiran..


Karena sedikit salah faham.. 
Jiwa aku memberontak kerana salah faham ini.. yakni, cinta monyet kedua yang tidak kesampaian..
Dan aku memutuskan hubungan aku dan Felizawati..Cinta kami berakhir.. 



 GAMBARAN FELIZAWATI (GAMBAR SEKADAR HIASAN) 


Ya, cinta zaman sekolah adalah cinta monyet, dan kita sebagai generasi muda tidak seharusnya lalai..
Aku sedar.. dan aku tidak mahu generasi selepas aku ini mengalami perkara yang sama.. 
Aku mula mendiamkan diri dalam dunia percintaan di lewat persekolahanku.. 
Aku berazam untuk melupakan segalanya dan fokusku hanya kepada study..(Aku yang baik)


 CINTA MONYET LAGI!! :O


 GAMBARAN AKU TENGAH STUDY




Sehinggalah perempuan teristimewa itu muncul...(nantikan RINTIHAN CINTA KETIGA)


PERHATIAN: Nama ex ku perlu dijaga untuk menjaga privacy masing masing. Nama Felizawati diberi atas alasan belas kasihan.. 

Tuesday, 8 February 2011

Rintihan Cinta Pertama

Ku duduk di sebuah taman..
Ku buai buaian laju-laju..
Menikmati pemandangan taman..
UPSR makin menjelang.. namun aku..
dibuai cinta monyet..
cinta darjah 6..

INILAH CINTA PERTAMAKU..

nak dijadikan cerita, aku berkecimpung dalam dunia percintaan ini ketika umur ku baru mencecah 12 tahun, iaitu di darjah 6..
Aku bercinta dengan si dia, Fiona (BUKAN NAMA SEBENAR) ketika aku mula menjejaki kelas darjah 6. 
Sampai ke marcapada ini, ak masih bingung memikirkan saat saat bibit cinta aku dengan si dia bermula.
Maklumlah, budak kecil katakan.. 
Bibit bibit cinta ak dengan si dia sangat indah..
gi tuisyen dajah 6 dulu, janji pakai baju sama colour..TOMEI TANGAT........!! :D
but, dat was so lame.. opss... terspeaking pulok.. (menggedik macam bloggers lain) :)




(GAMBAR SEKADAR HIASAN)
ni baju tomei pakai sama2 gi kelas tambahan.. 





Pastukan, ermmmm... kan.. dulu kan... kita suka awww tulis surat surat cinta.. (macam fatin liyana tak?)
hik hik hik.. 
Pastu part part last surat cinta mesti ending dia camni..

Pecah kaca, Pecah gelas,
Sudah baca, Harap balas..
Pen merah, pen biru, cikgu marah, I <3 U!!!! 
:D
SURAT YANG KU PUJA, KU SIMPAN, KU BACA.. OH INDAHNYA!! 




PEN MERAH + PEN BIRU = I LOVE U
                                                   jiwang kan? :)



time budak dulu memang rasa tomei tomei tangat.. tapi bila da besar rasa cam malu pulak..
Aduhaiii... aku adalah pujangga.. 
pastu bila da masuk form 1, terus break..
padahal takde masalah ape pon..
jadi percintaan daku dan FIONA adalah sementara..
CINTA MONYET itu bukan lagi dongeng, malah, benar sekali.. kata nujum.. 
jadi aku telah berjaya membuka satu ruang baru dalam hidupku, iaitu, mengenali maksud sebenar CINTA MONYET.. 








(GAMBAR SEKADAR HIASAN) 



PERHATIAN: Nama ex ku perlu dijaga untuk menjaga privacy masing masing. Nama Fiona diberi atas alasan belas kasihan.. 

Rintihan Cinta: Teaser

Pada kali ini, saya akan menceritakan kisah cinta yang pernah berlaku sepanjang hidup saya ini..


pasti anda semua terpinga pinga ingin mengetahui kisah cinta sakti saya kan? 


Di harap kalian dapat bersabar kerana post itu akan datang dalam masa terdekat ini..


Persoalan mengenai berapa kali saya bercinta, dengan siapa, bila, dimana akan terjawab dalam isu yang akan datang.. 


diharapkan semua sabar menunggu. 
Kisah ini akan menghuraikan apa yang dikatakan dengan maksud hukuman, nasib dan konspirasi..


NANTIKAN 


GAMBAR SEKADAR HIASAN

Monday, 7 February 2011

Rintihan Cinta Past, Present, Future

Dia pada suatu ketika dulu yang ku cintai, kini sudah mula menghilang dari pandangan ku....


Dulu, 
DUP DAP DUP DAP


Jantungku berdegup pabila ku ingin bertemunya..
Jari jemari ku bergegas menahan debaran itu..
Setiap cebis cebis cinta, ku semai menjadi dedaunan cinta yang sakti..
Alangkah indahnya saat cinta itu, namun, ianya konspirasi kepada sesuatu yang lebih baik dan baru..


Ku meninggalkan cinta itu.. Kau yang ku cintai.. 
Lantaran cinta yang lalu, ku mulai sedar..
sedar akan betapa khilafnya aku pada suatu ketika dulu


Kini,


DUP DUP DUP DUP DUP DUP DUP DUP..


Jantungku berdegup tenang..
Lantaran hidup ku yang baru..
Aku mula melebarkan sayapku ke dunia yang baru..
terbang ke arah lelangit biru nan jauh di atas..
Letih aku berterbangan, 
Aku berjalan..
menuju ke destinasi cinta yang ku cari..
Adakah akan hampir? 




ITU YANG MENJADI PERSOALANNYA..
tunggu kisah ku.. 
kisah cintaku.. 

Sunday, 6 February 2011

Rintihan Kekalahan

Hari ini saya telahpun dikalahkan sekali.. :(


menghancurkan rekod 26 tanpa kalah..
tapi macam omputih cakap, once in a lifetime..


jadi tiada lagi selepas ini..
semoga begitulah yang diharapkan.. :(



Saturday, 5 February 2011

Rintihan Sang Pemenang

Kini, sudah 2 hari berlaru rentetan rekod unbeatable ak dalam dunia fifa 2011..


jadi, aku akan mengulangi kejayaan ak dalam mengecapi saat saat gemilang aku pada masa yang lalu, iaitu rekod  sebulan tanpa kalah..


adakah aku akan berjaya mengekalkan rekod ini?? 


2 hari, dan 20 games, ak masih bisa belom dikalahkan,


Aziz, Kalid, Alip..
SILA BERIKAN TENTANGAN!

Friday, 4 February 2011

Rintihan Sang Rindu

Duppp Dapp Dupp Dapp 


Degup jantungku kencang apabila terdengar ringtone skype.. 


Teng Teng.. teng tennnnnn..


betol tak ringtone tu wahai rakanku? 
mesti salahkan? hik hik hik.. 
gedik pulak saya.. 
tomei kan? :)


bila ku lihat wajah skype itu, rupanya family ku di kejauhan menelefon.
aku bergegas menekan butang accept dan melihat raut raut wajah orang nun jauh di Malaysia..


ku tatap mesra wajah ayah, adik2, dan pak saudaraku, mak saudaraku.. (P/S: raya cina, jadi familyku,smua pak saudara dan mak saudara ku berkumpul di rumah nenekku)


ibuku tiada di situ karena mungkin dia sedang memasak bersama kalian yang lain..
adduhhhhh..
tak tertahan rinduku ini..


jikalau boleh, ingin ku terbang laksana burung yang terikat hanya di tali cinta, terus ke Malaysia tanah tumpah darahku..


Aku juga merindui budak2 math dan sosial di IPBA yang lain.. ingin ku gurau senda dengan bebudak itu, namun, terpaksa ku simpani hajat ku ini.. aku pedih.. aduh!! 





GAMBAR SEKADAR HIASAN

Thursday, 3 February 2011

Rintihan Si Pujangga

Pagi ini hatiku berdetik, akan debaran yang akan tercipta, sekiranya ak menjejak ke kelas dengan menggayakan rambut terbaru ku ini..




Puk Pak Puk Pak..


Aku berjalan.. 
hatiku terusik dengan sinaran matahari.. yakni, sinar pagi yang mencahayai hidup ini..
aku berjalan.. 


Puk Pak Puk Pak..


15 minit perjalananku terhenti..
noktah noktah perjalananku disulami dengan raut wajah ceria rakan2 sekelas ku..
semua memacarkan wajah pelik..
namun, aku masih bisa berjalan.. 


Puk Pak Puk Pak..


berjalan ker tempat dudukku..
Ya...


aku dengan imej terbaru memacarkan sinar aneh di muka setiap orang, namun, 
Aku adalah aku..




AKU SI PUJANGGA..~~ 

Wednesday, 2 February 2011

Rintihan Rambut

Waaa...
setelah 7 bulan tidak memotong rambut gue, gue sudah berjaya memotongi nya...
jadi, gue dengan secara rasminya berambut pendek ikal mayang..


ini bukan pendek main2..
bahkan ini pendek yang betol!! 
gamba kependekan,
sebelum, selepas dan semasa akan diterbitkan oleh gue..




NANTIKAN!! 

Rintihan Assignment:Sequel

Kok kokkk kok kokkkkk..
ewahh.. bunyi ayam serama berkokok menandakan bahawa ak sudah berjaya menyiapkan dan menghantar asaimenku.. tapi.. pada waktu yang sama, hatiku bergolak memikirkan masa depanku..


adakah aku bisa hidup tanpa asaimen? 

karena asaimen ini adalah sumber sumber yakni cahaya hidupku..


walopon begitu, ak yakin, dengan datangnya asaimen yang lain, hidupku akan terus bersinar..
disebabkan tarikh ini ialah tarikh penghantaran asaimenku, mukaku monyok ibarat tidak memakan nasi selama setahun..
waduh2..


apa nak jadi dengan diriku ini? 


jadi, ingin ku mengatakan, aku cinta padamu asaimen...
:D 





Inilah gambaran asaimen kepadaku didalam benak mindaku..

Tuesday, 1 February 2011

Rintihan Assignment.

waduh2..

malam ini baru gue mengingatinya.. bahawasanya, esok adalah tarikh keramat bagi penghantaran kerja Languange Awareness.. :(
namun gue masih belom bisa menyiapkannya.. adakah gue dapat menyiapkannya?
yakni dengan kebolehan gue, gue bisa menyiapkannya tapi bagaimana?

ya.. dengan bantuan powderman, S-man, HD man dan MD man, juga T-man, gue bisa menyiapkannya.. hoorreyyyyyyyyy
wink3

Rintihanku.. Betol Punya Rintihan

Aku merintih kesakitan hati..
aduhaiii..


Ini adalah disebabkan seorang perempuan itu....
Asyik dibebel sahaja.. 
Dimarahi..
Aduhaaiiiii..
Tak tertahan jiwa batinku.. :( 

Rintihan Dapur

Krokk krokk kokk kokk..


aduhai... perutku berbunyi lagi.. 
macam mana dapat ku atasi perkara ini?


dengan eloknya gue mencapai telur dan memasaki telur itu separuh masak..
dengan hebatnya, telur itu mencapai kemasakannya.. aduhai.. aku bersyukur, ak dapat menikmati kelazatan telur ini..


blurppp..
sendawaku terkesima..
alhamdulillah.. ak berjaya mengatasinya.. smiley skit.. ;)

Rintihan Jiwaku

Aduhaiiii.. lama betol kelas ICT sebegini.. tapi aku masih bisa bertahan dengan hati luluh ku.. seluruh jiwa ragaku.. waduh2.. penat banget..

seluruh jiwaku getar..

INILAH RINTIHAN JIWAKU.................................... :(

Kegelisahanku

Setelah memulai blog ini, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakan rakan ku di luar sana.. peminat peminatku.. alhamdulillah.. syukur kehadrat ilahi..

terima kasih kepada dyana hashim yang hebat, adikku ogy yang gorges.. amira sang pujangga harimau.. dan rakan2 ku yang lain.. tak lupa kepada gee san (nama jepunnye).. hihi.. bergedik pulak.. astaga..

ingin ku.. luahkan.. gelisahanku.. aduhaaiiiiii

Rintihanku

Ini adalah permulaan ku dalam dunia blogging ini.. apakah yang akan ku terima setelah sekian lama menyepi, dan kini, baru inginku berblog?
setelah Ana Luqman melakukan revolusi blog, dan kini, ak juga bisa berblog..

Inilah rintihanku..